Utrke Svjetskog skijaškog kupa – sigurnost na prvom mjestu

Službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ove će godine sudjelovati u organizaciji utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2018, koje će se održati u srijedu, 03. siječnja i četvrtak, 04. siječnja 2018. na Sljemenu u Zagrebu.

S ciljem stvaranja uvjeta za sigurno odvijanje skijaških natjecanja, ali i siguran boravak promatrača utrka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje osigurat će potrebnu opremu i sredstva, kao i spremnost Županijskog centra 112  za očekivano veći broj žurnih poziva na jedinstveni broj 112.

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se od 2005. godine. Te je godine Hrvatski skijaški savez organizirao prvu, žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa, a Zagreb je od tada postao nezaobilazno mjesto održavanja utrka Svjetskog kupa. Od 2008. godine ženskoj utrci pridružena je i muška, a od prve utrke do danas Snow Queen Trophy su među najgledanijim utrkama Svjetskog kupa. Snow Queen Trophy utrke su 2013. godine svrstane u Club 5 Ski Classics, udruženje tradicionalnih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa, čime su one stale uz bok vodećih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmisch Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i ostalih.

 

Foto: Hrvatski skijaški savez