U Rijeci održano natjecanje vatrogasnih ekipa Fire Combat

U Rijeci je 23. rujna 2017. održano popularno natjecanje vatrogasnih ekipa Fire Combat, u kojemu je sudjelovalo trideset i osam vatrogasnih ekipa s područja Hrvatske i Slovenije kako bi pokazali svoje vještine u borbi protiv požara i spašavanju imovine. Ovo je bilo peto po redu natjecanje u sklopu desetog, jubilarnog memorijala “Riječke vatre”, održanom na riječkom Korzu u spomen vatrogascima Grada Rijeke poginulim u intervencijama.

Dvočlane ekipe su u vrlo zanimljivom natjecanju imale zahtjevan zadatak – u što kraćem vremenu savladati poligon koji se sastojao od preskakanja prepreke, povlačenja vatrogasne cijevi kroz tunel do vrha tornja s kojeg su se natjecatelji spuštali užetom, da bi zatim u simulaciji izvlačenja unesrećenih nosili lutku tešku 75 kilograma i na kraju još nekoliko desetaka metara vukli vatrogasnu cijev punu vode kojom su gađali metu. Sve to radili su pod punom opremom, koja osim debelog odijela, rukavica i čizama, uključuje i masku za disanje te bocu sa zrakom.

Natjecanje je pred brojnim gledateljima otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a istome je prisustvovao i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera. Velika većina vatrogasaca odradila je postavljene zadatke bez ijedne pogreške i time dokazala spremnost za izazove svakodnevnih zadataka u spašavanju ljudskih života i objekata.

Galerija