Suradnja s Ministarstvom sigurnosti BiH

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dogovorili su suradnju u području sigurnosti. Sastanak o tome održan je  u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje gdje je ravnatelj Dragan Lozančić sa suradnicima razgovarao o unaprjeđivanju odnosa u području sigurnosti s bosansko-hercegovačkim izaslanstvom u kojemu su bili: Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, Idriz Brković, šef Odsjeka za strateško planiranje u Sektoru za zaštitu i spašavanje i Danijel Nikolić, zamjenik ministra sigurnosti BiH.

Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju zajednički interes razvijati sigurnost i stabilnost. Iako je trenutna suradnja dviju država ocijenjena zadovoljavajućom, postoji još puno toga što može unaprijediti naše odnose i poboljšati kvalitetu života naših građana.

Zaštita od požara, obrana od poplava, razmjena stručnjaka i komunikacija u kriznim situacijama neke su od brojnih zajedničkih tema. Njihovo učinkovito i brzo rješavanje pridonijet će stabilnosti obiju država, ali i šire regije, ocijenjeno je na sastanku. Jedan od prvih koraka ka tome cilju bit će partnerstvo u projektima financiranim iz fondova Europske unije.

Izaslanstvo BiH u DUZS (Foto:DUZS)