Sastanak glavnih direktora za civilnu zaštitu Europske unije

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić sudjeluje na 39. sastanku glavnih direktora za civilnu zaštitu Europske unije, koji se, u okviru estonskog predsjedanja Vijećem EU, od 2. do 4. listopada održava u Tallinnu u Estoniji.

Ovaj je sastanak prilika za razgovor o naporima koje poduzimaju zemlje sudionice, Europska komisija i zemlje kandidatkinje u području civilne zaštite, a osobito u svjetlu nedavnih događaja.

Tako će glavni direktori za civilnu zaštitu Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i država kandidatkinja, između ostaloga, razgovarati o sadašnjem stanju Mehanizma Unije za civilnu zaštitu i smjerovima budućega razvoja. Europska komisija dat će pregled događanja vezanih za Europski kapacitet za odgovor na hitne situacije (EERC) te će predstaviti privremenu ocjenu Mehanizma Unije za civilnu zaštitu.

Također, Europska komisija će predstaviti lekcije naučene iz nedavnih šumskih požara, a estonski domaćini predstavit će izvješće o radionici na temu jačanja svijesti o rizicima i samootpornosti, koja je održana u srpnju 2017. u Tallinnu.

Galerija