Ravnatelj Lozančić u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić sa suradnicima posjetio je 8. studenoga 2017. Koprivničko-križevačku županiju te se sastao sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem. Sastanku u Županiji prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić. Sastanku s gradonačelnikom Korenom, prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, ujedno načelnica Stožera civilne zaštite grada Koprivnice, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivnice Ivan Golubić te zapovjednik JVP-a Koprivnica Marijan Kicivoj.

Na sastancima se razgovaralo o stanju sustava civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te je istaknuta važnost spremnosti i pripreme za ugroze koje su tom području prijetnja, kao i edukacije, posebice mladih.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo organizacijom sustava civilne zaštite na području Županije, koji kako je rekao funkcionira na primjerenoj razini. Ravnatelj Lozančić pohvalio je sve do sada poduzete mjere i aktivnosti sustava civilne zaštite te naglasio kako smatra da primjereno ulaganje u preventivu bitno smanjuje posljedice šteta uzrokovanih raznim ugrozama te da će Uprava i dalje razvijati i podupirati suradnju s čelnicima lokalnih i regionalnih samouprava. Posebno je naglasio važnost prepoznavanja civilne zaštite koja je postala jedan od ključnih stupova strategije nacionalne sigurnosti i sustava domovinske sigurnosti.

Zajednički cilj svima je daljnji razvoj i profesionalizacija sustava, s naglaskom na ulaganje u preventivu, edukaciju mladih i poduzimanje mjera za smanjenje rizika od katastrofa.

Na oba sastanka je istaknuta i kvalitetna suradnja s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

Galerija