Ravnatelj DUZS-a u posjeti Dubrovačko – neretvanskoj županiji

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić sa suradnicima posjetio je 22. rujna 2017. Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik te se sastao sa županom Dubrovačko – neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i zamjenikom načelnika općine Konavle Ivom Radonićem.

Na sastancima se razgovaralo o stanju sustava civilne zaštite na području Dubrovačko neretvanske županije, grada Dubrovnika i općine Konavle, s posebnim naglaskom na proteklu protupožarnu sezonu. Istaknuta je važnost spremnosti i pripreme za ugroze koje su tom području prijetnja, a to su prije svega požari otvorenog prostora, potresi i poplave.

Ravnatelj Lozančić pohvalio je sve do sada poduzete mjere i aktivnosti sustava civilne zaštite te naglasio kako smatra da adekvatno ulaganje u preventivu bitno smanjuje posljedice šteta uzrokovanih raznim ugrozama te da će Uprava i dalje razvijati i podupirati suradnju s čelnicima lokalnih i regionalnih samouprava.

Na sastanku je istaknuta i kvalitetna suradnja s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje u Dubrovniku.

Galerija