Predsjednik Vlade Plenković, ministar obrane Krstičević i ravnatelj DUZS-a Lozančić u obilasku požarišta u Općini Kistanje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević,  ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić obišli su s glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH Slavkom Tucakovićem u petak, 4. kolovoza 2017.  vatrogasce i vojnike angažirane na gašenju požara na području Općine Kistanje. Premijer je iskoristio priliku da zahvali svima na velikoj požrtvovnosti pri gašenju požara koji su posljednja četiri dana aktivni na području Općine Kistanja. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da se obilaskom terena pokazuje briga o ljudima na terenu te da je cijeli sustav pravovremeno reagirao i odradio sve što je bilo potrebno, od angažiranja vojske do pomoći u ljudstvu i opremi iz cijele Hrvatske, a zahvalio je ovim putem i svim vatrogascima, pilotima kanadera, vojnicima i njihovim obiteljima na predanosti.

Veliki požar na području Općine Kistanje buknuo je u utorak i još je aktivan. Trenutno su na terenu 124 gasitelja s 37 vozila, a domaćim vatrogasnim snagama pomažu i one iz Ličko-senjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske.

 

Galerija