POZIV MEDIJIMA NA OBILJEŽAVANJE DANA CIVILNE ZAŠTITE

Središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, održat će se u petak, 2. ožujka 2018. godine u Vukovaru.

Svečanosti će, uz ravnatelja DUZS-a dr. sc. Dragana Lozančića, nazočiti izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović i izaslanik Predsjednice RH i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

10:45     Polaganje vijenca i paljenje svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru

11:05     Paljenje svijeće kod Spomen doma Ovčara

12:00     Svečana sjednica (Hrvatski dom Vukovar, J. J. Strossmayera 20, 32000 Vukovar)

Na svečanoj sjednici će se pripadnicima sustava civilne zaštite dodijeliti “Godišnje nagrade i priznanja za promicanje sustava civilne zaštite u 2017.“

U drugom dijelu svečanosti bit će dodijeljene nagrade i priznanja za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju za 2017. godinu. Nagrade se jednom godišnje dodjeljuju pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za posebne zasluge u operativnim akcijama zaštite i spašavanja, s ciljem senzibiliziranja hrvatske javnosti o tome da sustav čine pojedinci i hitne službe koji u jednom trenutku postaju heroji i nesebično izlažu opasnosti svoje živote kako bi spasili nečiji drugi.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u kontinuitetu radi na izgradnji učinkovitog i prilagodljivog, polivalentnog sustava civilne zaštite, s ciljem daljnje profesionalizacije i razvoja sustava u Republici Hrvatskoj, kao i još bolje prepoznatljivosti u međunarodnim razmjerima kroz pružanje pomoći državama pogođenim katastrofom.

Svečanost se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Pozivamo vas da medijski popratite svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Zdenko Lovrić, 091/112 1128.