Potresi u Primorsko – goranskoj županiji

Izvor: Google maps

POTRESI

Primorsko – goranska županija

9. kolovoza 2017.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su 9. kolovoza 2017. g. u 13 sati i 37 minuta   umjeren potres s epicentrom  kod Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.2 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice.

U 17 sati i 32 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom na otoku Krku, nedaleko Omišlja. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom III-IV stupnja MCS ljestvice.

U 22:39 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom između Jadranova i Dramlja. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, intenziteta IV stupnja MCS ljestvice. Županijski centar 112 Rijeka primio je dojave građana iz Crikvenice, Rijeke i Čavla.

8. kolovoza 2017.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su  8. kolovoza 2017. g. u 11 sati i 35 minuta umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice.

Nakon ovog potresa zabilježeno je više slabijih podrhtavanja na području od Omišlja do Jadranova. Najjači naknadni potres imao je magnitudu 2.6 prema Richteru, a zabilježen je u 11 sati i 51 minutu.

ŽC 112 Rijeka primio je više desetaka dojava građana, a zbog velikog broja poziva, došlo je do prelijevanja poziva na ŽC 112 Zagreb. Nije bilo dojava o ozlijeđenima ili materijalnoj šteti.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su 8. kolovoza 2017. g. u 22 sata i 42 minute prilično jak potres s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranovo. Magnituda potresa je iznosila 3.7 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom V stupnja MCS ljestvice. Nakon ovog potresa zabilježeno je više nešto slabijih podrhtavanja.

ŽC 112 Rijeka primio je više stotina dojava građana, a zbog velikog broja poziva, došlo je do prelijevanja poziva na ŽC 112 Zagreb. Nije bilo dojava o ozlijeđenima ili materijalnoj šteti.