Potpisan sporazum o suradnji s Državnom geodetskom upravom

U prostorijama Državne geodetske uprave, 5. listopada 2017., potpisan je Sporazum o suradnji na nadogradnji zemljopisnog obavijesnog sustava (ZeOS) Državne uprave za zaštitu i spašavanje, s ciljem pravodobne i učinkovite provedbe mjera civilne zaštite. Državna uprava za zaštitu i spašavanje koristit će predmetne podatke u svrhu izrade procjene ugroženosti i donošenja planova za zaštitu i spašavanje korištenjem zemljopisnog obavijesnog sustava.

Sporazum su potpisali ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Damir Šantek i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić.

Nastavak je to suradnje dviju institucija u razmjeni prostornih podataka koja je započela uspostavom ZeOS-a, 2007. godine. Prvi sporazum potpisan je 2009. godine i njime je reguliran stalan i besplatan dotok proizvoda Državne geodetske uprave prema Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, koja od svog osnutka, zbog prirode posla, ima veliku potrebu za prostornim podacima, bilo u obliku papirnatih zemljovida bilo u georeferenciranom digitalnom obliku.

Galerija