Osposobljavanje/trening u sklopu projekta EMBER

U sklopu projekta EMBER (Ever – Moving Border Emergency Response) u Vukovaru i Vinkovcima provedeno je osposobljavanje/trening dijela operativnih snaga sustava civilne zaštite. U teorijskom i praktičnom djelu sudjelovali su: Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, HGSS – Stanica Vinkovci, Gradsko društvo crvenog križa Županja, Gradsko društvo crvenog križa Vinkovci, Gradsko društvo crvenog križa Vukovar i Gradsko društvo crvenog križa Ilok.

Prvi, teorijski dio osposobljavanja bio je 21. srpnja 2017. u županijskoj vijećnici u Vukovaru, a dan kasnije,  22. srpnja, na jezeru Banja u Vinkovcima sudionici su i u praksi pokazali što su naučili. Obrađene su teme: Lociranje žrtve u vodi, Pristup ozlijeđenoj osobi u vodi, Izvlačenje osobe iz vode i pružanje prve pomoći, Pružanje prve pomoći pothlađenoj osobi, Postupak oživljavanja utopljenika, Liječenje ozljeda koštanog sustava i Tehnike transporta ozlijeđene i ugrožene osobe.

U osposobljavanju/treningu sudjelovalo je 99 članova operativnih snaga koji su na kraju dobili i certifikate o uspješno savladanom programu.

Galerija