Obilježen Dan jedinstvenog europskog broja 112

U cilju širenja svijesti o postojanju i značaju broja 112 u Europi i Hrvatskoj prigodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 Područni uredi za zaštitu i spašavanje u suradnji s hitnim službama organizirali su tijekom prošlog tjedna edukaciju predškolske i školske djece, izložbe opreme i vozila hitnih službi te posjete Županijskim centrima 112.

U Slavonskom Brodu je u subotu, 10. veljače 2018. održano sedmo rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Rekreativno trčanje uspješno su organizirali Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Udruga za rekreativno cestovno i planinsko trčanje i hodanje TK “BraCe” iz Slavonskog Broda, uz potporu Brodsko-posavske županije i aktivno sudjelovanje hitnih službi i udruga s područja Brodsko-posavske županije.

Programu obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 prisustvovali su voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević, zamjenici župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković, zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Županić, dok su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje prisustvovali ravnatelj dr. sc. Dragan Lozančić, načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja Davor Spevec te pročelnik PUZS-a Slavonski Brod Pavo Baričić s djelatnicima.

Nakon zajedničkog fotografiranja, početak rekreativnog trčanja je pucnjem iz startnog pištolja simbolično u 11 sati i 2 minute označio voditelj Predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević. Tijek trčanja je praćen bespilotnom letjelicom Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Slavonski Brod. U utrci dugoj pet kilometara sudjelovalo je 156 trkača rekreativaca. Posebnost ove godine je sudjelovanje vatrogasaca iz DVD Drenova – Rijeka.

Ravnatelj Lozančić se nakon završetka utrke zahvalio svim sudionicima, a hitnim službama i udrugama uručio zahvalnice za potporu obilježavanju Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Svi okupljeni sudionici su se nakon utrke složili – vidimo se istim povodom sljedeće godine na startu u 11:02 sati.

Jedna od aktivnosti obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja 112 bio je i prigodni program za djecu u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u petak, 9. veljače 2018.

Iz medija:

Obilježavanje Dana broja 112 u Slavonskom Brodu – SBTV

Galerija