Područni uredi

Izložba fotografija "Zaštita šuma od požara"

duzs

                                 
            

U sklopu EU projekta „SVAROG 2017“, Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizirala je izložbu fotografija na temu vatrogastva i zaštite šuma od požara u svibnju, mjesecu zaštite od požara.

„SVAROG 2017“ je projekt Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu, kojim koordinira Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, a partneri u projektu su joj srodne institucije iz Francuske, Crne Gore i Makedonije.

Kroz projekt će se provesti tri radionice i stožerna vatrogasna vježba kojima je cilj razmjena najboljih praksi među vatrogasnim zapovjednicima po pitanju recentnih tehnologija i strategija gašenja požara na otvorenom prostoru te uvježbavanje koordiniranja međunarodnim vatrogasnim snagama u situacijama primanja ili pružanja međunarodne potpore. Ukupna vrijednost projekta je 377 432 eura.

Fotografije za izložbu ustupili su nam vatrogasci iz Crne Gore te Darko Maretić, djelatnik Državne vatrogasne intervencijske postrojbe DUZS-a, Odjel Split. Uz izložbu, tiskane su i sigurnosne upute za postupanje kod šumskih požara na više jezika, a dijelit će se posjetiteljima izložbe i turistima. Izložba je otvorena u Splitu, u prostorijama Francuske alijanse u petak, 19. svibnja 2017. i bit će postavljena do ponedjeljka, 29. svibnja 2017.Priloženi dokumenti: