Područni uredi

Posjet učenika bazi Državne vatrogasne intervencijske postrojbe

U zajedničkoj organizaciji Državne vatrogasne intervencijske postrojbe (DVIP) Dubrovnik, Javne vatrogasne postrojbe Konavle i Osnovne škole Cavtat, u srijedu 10. svibnja 2017. g. su učenici od 4. do 8. razreda, u sklopu terenske nastave, posjetili bazu Državne vatrogasne intervencijske postrojbe na Zvekovici.

230 djevojčica i dječaka sa svojim nastavnicima „okupiralo“ je bazu DVIP-a gdje im je voditelj smjene na samom početku ukratko objasnio ulogu Državne vatrogasne intervencijske postrojbe kao i ulogu vatrogasaca u društvu općenito.Za to vrijeme pripadnici postrojbe pripremili su sve potrebno za demonstraciju malog dijela svojih brojnih vještina i opreme kojima se koriste u različitim vrstama intervencija. Djeca su tako nakon teoretskog dijela mogla vidjeti spašavanje unesrećenog s teško pristupačnog terena metodom „žičara“ specijalnom opremom za dubine i visine, gašenje aparatima za početno gašenje požara.

Nakon toga predstavnici JVP Konavle demonstrirali su spašavanje unesrećenog iz vozila nakon prometne nezgode, korištenje alata za tehničke intervencije, gašenje zapaljenog vozila pjenom, a u samom gašenju uz pomoć vatrogasaca mogli su se okušati i najhrabriji učenici.

Iskazani interes učenika i svoje zadovoljstvo viđenim škola je podijelili i na svojim službenim stranicama.

Priloženi dokumenti: