Područni uredi

Požar u krugu tvrtke „Cios d.o.o.“

duzs

2. svibnja 2017. - 9:00 sati
Požar u krugu tvrtke „Cios d.o.o.“ za koji je dojavu zaprimio Županijski centar 112 Zagreb sinoć oko 20:20 sati, tijekom noći je gasio 141 vatrogasac s 44 vozila iz JVP Zagreb i brojnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Cisterne zagrebačkog Holdinga dodatno su opskrbljivale vatrogasce vodom. Požarom je zahvaćen mješoviti otpad (drvo, metal, gume). Požar je lokaliziran, nema otvorenog plamena te je u tijeku sanacija i raščišćavanje požarišta pri čemu i dalje dolazi do većeg izdimljavanja. Tijekom noći djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ proveli su mjerenja kvalitete zraka u blizini požarišta i okolini te su utvrdili da nema štetnog utjecaja. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.


1. svibnja 2017. - 21:00 sat
Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je oko 20:20 sati dojavu građana o požaru u krugu tvrtke „Cios d.o.o.“ Naknadno je zaprimljeno više desetaka dojava građana. O događaju su odmah obaviještene nadležne službe. Na teren su upućeni Javna vatrogasna postrojba Zagreb te nadležna dobrovoljna vatrogasna društva. O požaru su obaviješteni Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba  te inspekcija zaštite okoliša.

Molimo građane Zagreba koji su u bližoj okolici pogona CIOS na Jankomiru da preventivno zatvore prozore i da izbjegavaju kretanje na otvorenom. Molimo građane da ne dolaze u blizinu mjesta požara kako ne bi ometali rad službi na terenu i doveli se u opasnost.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Priloženi dokumenti: