Područni uredi

Požari u Dalmaciji

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za 29./30. prosinca 2016. godine od 07:00 do 07:00 sati

Šibensko-kninska županija
Vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je jučer u 18:02 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod Drniša u naselju Miočić. Požarom je zahvaćeno 15 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Drniš i DVD Ružić s ukupno sedam vatrogasca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 20:12 sati a ugašen u 20:50 sati.

Vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je 28. prosinca u 17:33 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na Promini, u zaseoku Čenići. Požarom je zahvaćeno oko 75 ha mješovitog raslinja. Na gašenje požara upućen je jedan protupožarni zrakoplov Canadair koji, zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta, nije mogao sudjelovati u gašenju. U gašenju požara sudjeluju JVP Drniš, Šibenik, Vodice, Knin, Državna vatrogasna intervencijska postrojba - odjel Šibenik te DVD-i Biskupija i Drniš, s ukupno 22 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila. Požar je još uvijek aktivan.

Vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je jučer u 16:21 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod Knina. Požarom je zahvaćeno 6 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovala je JVP Knin s ukupno 12 vatrogasca i četiri vatrogasna vozila. Požar je još uvijek aktivan.

Zadarska županija
ŽVOC Zadar zaprimio je u 11:25 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrsi. Požarom je zahvaćeno 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Vrsi s ukupno tri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 13:40 sati.

ŽVOC Zadar zaprimio je u 16:20 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Privlake. Požarom je zahvaćeno 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Privlaka sa ukupno četiri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 18:30 sati.

ŽVOC Zadar zaprimio je oko 16:00 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Stankovaca, selo Dobra Voda. Požarom je zahvaćena veća površina niskog raslinja i hrastove šume na minski sumnjivom području. Zbog nepristupačnog terena zatraženo je gašenje s protupožarnim zrakoplovom Canadair, ali angažiranje nije bilo moguće zbog meteoroloških uvjeta. U gašenju požara sudjelovao je DVD Stankovci s ukupno tri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Tijekom noći vršilo se dežurstvo. Požar je još uvijek aktivan.

Splitsko-dalmatinska županija
ŽC 112 Split zaprimio je u 16:50 sati dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Dragljane. Požarom je zahvaćeno oko 10 ha borove šume. U gašenju požara sudjelovao je DVD Vrgorac s ukupno 15 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Tijekom noći vršilo se dežurstvo i obilazak terena. Požar je još uvijek aktivan.

Priloženi dokumenti: