Izvješće VOS-a za dan 6./7. kolovoza 2017.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 6./7. kolovoza 2017. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

 • Požar kod Imotskog u blizini Crvenog jezera za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 31. srpnja u 16:15 sati i koji je lokaliziran istog dana u 20:00 sati još se osigurava i sanira. Požarom je zahvaćeno (nakon mjerenja šumarije) 22 ha borove šume.
 • Požar kod Imotskog u blizini Crvenog jezera, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 02. kolovoza u 11:46 sati, još se sanira. Zahvaćena je borova šuma na nešto manjoj površini od prvog požara ali ista još nije procijenjena.
  S obzirom da su opožarene površine spojene na oba požara je tijekom 06. kolovoza bilo osiguranje i sanacija požarišta.
 • Požar na području Dinare kod Bulovića staje, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 02. kolovoza u 20:10 sati, i dalje je aktivan. U požaru je zahvaćena površina od oko 1930 ha većinom trave, niskog raslinja i nešto borove i hrastove šume. U gašenju požara 06. kolovoza sudjelovali su: 2 protupožarna zrakoplova Canadair (nisu mogli uzimati vodu na Peručkom jezeru), 3 protupožarna zrakoplova Air Tractor te oko 71 vatrogasac i 23 vozila iz DIP Divulje sa dijelom dislokacije iz koprivničko-križevačke županije, DIP Šibenik, DIP Dubrovnik, pripadnici NOS HV-a (40 vojnika i 3 teretna vozila) DVD Sinj sa sezonskim vatrogascima, JVP-a Split sa sezonskim vatrogascima, DVD Dugi Rat, Omiš, Trogir, Vranjic, Split, Kaštela, Gomilica Makarska, uz djelatnike šumarije.
 • Požar na području Neorića kod zaseoka Krivi Dolac, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 05. kolovoza u 14:50 sati, i dalje je aktivan. U požaru je zahvaćena površina oko 50 ha niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara 6. kolovoza sudjelovali su: 2 protupožarna zrakoplova Canadair, 1 protupožarni zrakoplov Air Tractor te 30 vatrogasaca sa 10 vozila iz DVD-a Muć, Dugopolje i Solin. Tijekom noći na požarištu ostaje DVD Muć sa 15 vatrogasaca i 4 vozila.
 • ŽVOC Split zaprimio je 06. kolovoza u 15:14 sati dojavu o požaru raslinja na području Zagvozda između Tomičića i Mlikota. Požarom je zahvaćeno 25 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 3 vatrogasnih vozila iz DVD Zagvozd. Požar je ugašen u 18:30 sati.

Šibensko-kninska županija

 • Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je 06. kolovoza u 13:01 sati dojavu o požaru raslinja na brdu Lisac između Zatona i Rasline. Požarom je zahvaćena površina od 24 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali: 1 protupožarni zrakoplov Canadair, 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor, te 30 vatrogasaca i 11 vozila iz JVP Šibenik i Vodice, DVD Šibenik, Vodice, Zaton, Zablaće i Tisno. Požar je lokaliziran 06. kolovoza u 19:31 sati.
 • Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je 06. kolovoza u 13:20 sati dojavu o požaru raslinja na području Perkovića, zaseok Košave. Požarom je zahvaćena površina od 100 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali: 2 protupožarna zrakoplova Canadair, te 54 vatrogasca i 19 vozila iz JVP Šibenik, DVD Perković, Brodarica Krapanj, Grebaštica, Bilice, Primošten, Rogoznica, Šibenik, Pirovac, Dubravice i Tisno. Požar je aktivan.
 • Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je 06. kolovoza u 14:03 sati dojavu o požaru raslinja na području Miljevaca kod Bogatića. Požarom je zahvaćena površina od 300 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali: 3 protupožarna zrakoplova Canadair, te 41 vatrogasac i 14 vozila iz DIP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš, Promina, Ružić, Biskupija, Knin, ophodnja Promina i pripadnici PP NOS (47 vojnika i 3 vozila). Požar je aktivan.

Zadarska županija

 • Požar na području Srba – Donji Srb, za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 01. kolovoza u 20:57 sati, i dalje je aktivan. Opožarena površina nije procijenjena ali se radi o većoj površini trave, niskog raslinja borove šume i drugog raslinja. U gašenju požara 06. kolovoza sudjelovali su JVP Gračac, Zadar i DVD Srb. Požar je aktivan u brdu, a JVP Gračac i Zadar sa 4 vatrogasca i 2 vozila dežuraju na požarištu.
 • Požar na području Otrića kod Malovana, za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 05. kolovoza u 15:04 sati, i dalje je aktivan. Opožarena površina nije procijenjena ali se radi o većoj površini trave, niskog raslinja borove šume i drugog raslinja. U gašenju požara 6. kolovoza sudjelovalo je 14 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila iz DIP Zadar, JVP Gračac i Zadar, a od zračnih snaga 1 protupožarni zrakoplov Canadair (upućen na požarište, ali zbog prevelikog dima nije mogao djelovati). Požar je aktivan, a gašenje je u tijeku.
 • ŽVOC Zadar zaprimio je 06. kolovoza u 12:56 sati dojavu o požaru raslinja na Pagu na području Paladinke. Požarom je zahvaćeno 12 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD Pag, Povljana, Kolan i Ražanac, a od zračnih snaga 1 protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je lokaliziran u 16:00 sati, tijekom noći na dežurstvu su bili DVD Pag i Ražanac sa 7 vatrogasaca i 2 vozila.

Istarska županija

 • VOC Rovinj zaprimio je 06. kolovoza u 04:48 sati dojavu o požaru raslinja na području Bala kod Auto kampa San Polo. Požarom je zahvaćeno 10 ha trave, niskog raslinja i mješovite šume. U gašenju požara sudjelovala su 44 vatrogasca sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj, DVD Žminj, Kanfanar, Rovinjsko selo i Bale. Požar je ugašen 06. kolovoza u 11:53 sati.

Sisačko-moslavačka županija

 • ŽC112 Sisak zaprimio je 06.kolovoza u 14:35 sati dojavu o požaru raslinja na području Nove Drenčine, Zvirište. Požarom je zahvaćeno 100 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca i 1 vatrogasno vozilo iz JVP Petrinja. Požar je ugašen 06. kolovoza u 16:35 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.