Deseta obljetnica kornatske tragedije

Na otoku Kornatu danas je obilježena deseta godišnjica kornatske tragedije u kojoj je, prilikom gašenja požara, poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Obitelji, prijatelji i kolege poginulih vatrogasaca te predstavnici državnih tijela okupili su se na spomen području u sjećanje na kornatske heroje: Dinka Klarića, Ivana Marinovića, Ivicu Crvelina, Marinka Kneževića, Hrvoja Strikomana, Gabrijela SkočićaKarla Ševerdije, Antu Juričeva – Mikulina, Marka Stančića, Antu Crvelina, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića.

U memorijaloj kapelici sv. Florijana na otoku Kornatu, služena je sveta misa zadušnica za poginule vatrogasce. Nakon mise, vijence su položila i zapalila svijeće Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te izaslanstva Hrvatskog sabora, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Šibensko-kninske županije, gradova Šibenika i Vodica, općine Tisno i Murter-Kornati te Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje vijenac su položili ravnatelj dr.sc. Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević.

Galerija