Blagoslov Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Monsinjor Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, blagoslovio je danas u prijepodnevnim satima u pratnji đakona Branka Čagelja djelatnike i prostor sjedišta Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Blagoslovu su prisustvovali ravnatelj dr. sc. Dragan Lozančić, njegov zamjenik Stjepan Huzjak, najbliži suradnici te djelatnice i djelatnici DUZS-a.

Obred je počeo pjevanjem pjesme Narodi nam se, a monsinjor je podsjetio koji razlozi čine povod blagoslovu i pozvao prisutne da mole Božji blagoslov. Istaknuo je važnost Božjeg blagoslova u životu pojedinca i Crkve, za njegov osobni rast i za jačanje crkvenog zajedništva. Monsinjor Bogdan je, uz blagoslovnu molitvu, podsjetio kako je rođenje Isusa Krista uvelike promijenilo tijek povijesnih događanja i razvoja čovječanstva. “Dok Crkva slavi Boga u svemu, napose joj je stalo do toga da se slava Božja očituje prema ljudima, a s tim blagoslovima Crkva slavi Gospodina i za ljude zaziva Njegovu milost. Bog je stvorio sva dobra radi čovjeka, a čovjeka za život, zato treba zazivati Božju mudrost i blagoslov, treba Boga tražiti, ljubiti i jedino Njemu služiti”, rekao je monsinjor Bogdan.

Obred je završio još jednim zajedničkim pjevanjem pjesme Narodi nam se, a monsinjor Bogdan je svim djelatnicima DUZS-a poželio obilje Božjeg blagoslova u novoj 2018. godini.

 

Galerija