31. kolovoza 2017. – stanje na požarištima

Stanje u 18:00 sati

Splitsko – dalmatinska županija

 • Aktivan je požar na Biokovu – vrh Motika za kojeg je dojava zaprimljena 20. kolovoza 2017. u 12:06 sati. Na terenu su lokalne vatrogasne snage s makarskog područja (31 vatrogasac), 9 pripadnika Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split te 2 Canadaira i jedan helikopter .

Ličko – senjska županija

 • Aktivan je požar kod Ričica, Velike Žuljine, koji je dojavljen 25. kolovoza 2017 u 20:32 sati. U gašenju požara sudjeluju pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar, pripadnici DVD-a Velebit-Lovinac, civilne zaštite, Šumarije Gračac i Parka prirode Velebit.
 • Aktivan je požar na lokaciji Vrpile – Korenica, koji je dojavljen danas u 11:47 sati. U gašenju požara sudjeluju pripadnici JVP Plitvička jezera te DVD-a Plitivička jezera i Udbina (45 vatrogasaca). Na teren je upućena izvanredna dislokacija iz Karlovačke županije, dok iz požar gase jedan Canadair i 2 AirTractora.
 • Požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi, Visibabe, za kojeg je dojava zaprimljena 17. kolovoza u 17:45 sati, pod nadzorom je vatrogasaca i ne širi se, uz prisutna povremena izdimljavanja. Na terenu su vatrogasci iz JVP Senj, DVD-a Senj i Jurjevo (ukupno 7 vatrogasaca) te dva djelatnika NP Velebit. Požar je pod nadzorom i ne širi se, uz prisutna povremena izdimljavanja

Istarska županija

 • Aktivan je požar na lokaciji Peroj, koji je dojavljen danas u 14:59 sati. Gase ga pripadnici JVP Pula, DVD-a Pula, Vodnjan, Medulin i Peroj (ukupno 30/8) te jedan Canadair i jedan Air Tractor.

Zadarska županija/Ličko – senjska županija

 • Požar na Velebitu  (predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok – Mali Alan – Ošćenica), za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati, prešao je preko Tulovih Greda iz Zadarske u Ličko – senjsku županiju kod vrha Mali Alan. Na terenu su vatrogasci iz JVP Zadar, DVD-a Žegar i Obrovac (9/3), JVP Gospić i DVD-a Velebit Lovinac. Požar je aktivan na području Mali Alan – Ošćenica.

Dubrovačko-neretvanska županija

 • Požar raslinja na predjelu graničnog prijelaza Karasovići uz granicu s Crnom Gorom, za kojeg je JVP Konavle zaprimila dojavu 20. kolovoza u 13:32 sati, pod nadzorom je gasitelja i nije prešao na područje RH. Na terenu su vatrogasci iz JVP Konavle (2/1).

 

Stanje u 11:00 sati

Splitsko – dalmatinska županija

 • Aktivan je požar na Biokovu – vrh Motika za kojeg je dojava zaprimljena 20. kolovoza 2017. u 12:06 sati. Na terenu su lokalne vatrogasne snage s makarskog područja (31 vatrogasac), 9 pripadnika Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split te 2 Canadaira i jedan helikopter .

Ličko – senjska županija

 • Aktivan je požar kod Ričica, Velike Žuljine, koji je dojavljen 25. kolovoza 2017 u 20:32 sati. U gašenju požara sudjeluju pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar, JVP Zadar, pripadnici DVD-a Velebit-Lovinac (20 vatrogasaca), civilne zaštite, Šumarije Gračac i Parka prirode Velebit.
 • Požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi, Visibabe, za kojeg je dojava zaprimljena 17. kolovoza u 17:45 sati, pod nadzorom je vatrogasaca i ne širi se, uz prisutna povremena izdimljavanja. Na terenu su županijske vatrogasne snage (18 vatrogasaca).

Zadarska županija/Ličko – senjska županija

 • Požar na Velebitu  (predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok), za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati, na području Zadarske županije je pod nadzorom i u tijeku je dežurstvo na terenu, kojeg obavljaju pripadnici DVD-a Jasenice i Obrovac. Požar je iz Zadarske županije kod Tulovih Greda prešao u Ličko -senjsku županiju i aktivan je u minski sumnjivom području.

Dubrovačko-neretvanska županija

 • Požar raslinja na predjelu graničnog prijelaza Karasovići uz granicu s Crnom Gorom, za kojeg je JVP Konavle zaprimila dojavu 20. kolovoza u 13:32 sati, pod nadzorom je gasitelja i nije prešao na područje RH. Na terenu su vatrogasci iz JVP Konavle.

Šibensko – kninska županija

 • Požar na lokaciji Crvena Zemlja – Visibaba, koji je dojavljen 30. kolovoza 2017. u 10:37 sati, ugašen je istog dana u 19:15 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz JVP Knin te DVD-a Knin, Ervenik, Kijevo i Biskupija (ukupno 17/7).
 • Požar na lokaciji Zaton – Mijalićevi stanovi – brdo Tradanj, za kojeg je dojava zaprimljena 30. kolovoza 2017. u 14:55 sati, ugašen je istog dana u 21:40 sati. Gasili su ga vatrogasci iz JVP Šibenik te DVD-a Zaton, Vodice, Šibenik i Zablaće.

Dodatno:

Državni centar zaštite i spašavanja: 

Vatrogasno operativno središte: Izvješće VOS-a o zaprimljenim vatrogasnim intervencijama od 1. siječnja 2017. do 27. kolovoza 2017. godine: (.pdf)  (.xlsx)