17. sastanak hrvatsko-slovenskog Stalnog mješovitog povjerenstva za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća

Predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske predvođeni ravnateljem, dr.sc. Draganom Lozančićem, sudjeluju na 17. bilateralnom sastanku Stalnog mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, koji se održava od 28. do 29. studenoga 2017. godine u Upravi Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje u Sežani.

Obje delegacije izvijestile su o novostima u području civilne zaštite u svojim državama i dale prikaz većih nesreća tijekom ove godine.

Utvrđen je plan rada za 2018. godinu koji obuhvaća redovito uzajamno izvješćivanje o nastalim prirodnim i drugim nesrećama i pri drugim djelatnostima na području upozorenja i izvješćivanja, uzajamno izvješćivanje o zakonskim i organizacijskim izmjenama na području zaštite i spašavanja, suradnju stručnih potkomisija, jačanje suradnje u pograničnom području, suradnju u području obuke i osposobljavanja te suradnju u okviru međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa.

Nakon sastanka organiziran je obilazak nadzornog centra Video Kras koji se nalazi u sklopu Zavoda za vatrogasnu i spasilačku službu slovenske Uprave za zaštitu i spašavanje.

Ove godine Republika Hrvatska i Republika Slovenija obilježavanju 20 godina kontinuirane uspješne suradnje u području civilne zaštite, od potpisivanja bilateralnog Sporazuma 1997. godine.

Galerija