16. Susret djece hrvatskih branitelja – uspomene na sretnu budućnost

U utorak, 29. kolovoza 2017. godine, svečano je otvoren 16. Susret djece hrvatskih branitelja – uspomene na sretnu budućnost, koji se već devet godina odvija u Savudriji kraj Umaga, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Susret je kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske otvorio ministar hrvatskih branitelja  g. Tomo Medved, a prisustvovali su i predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, Zagrebačkog holdinga, kao i organizacijskog odbora Susreta.

Osim Ivana Belušića, zamjenika gradonačelnika Grada Umaga kao predstavnika domaćina, na otvorenju susreta bili su i predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, Zagrebačkog holdinga, organizacijskog odbora i drugi. U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje svečanosti otvorenja susreta nazočila je gđa. Nirvana Ukušić, pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Pazin.

Šestotinjak djece iz svih krajeva Republike Hrvatske u kampu su se natjecali u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama.